2 hoppen op muurtje

2 hoppen op muurtje

Extremadura 2018- vogels

Een nieuw ronde, nieuwe kansen. Het is lente en alles kwettert en kwinkeleert. We hebben geen rekening gehouden met de paasvakantie van de Spanjaarden. Het is druk, vooral op de bekende plekken zoals bij de Peña Falcon. Gelukkig bezoekt iedereen graag hetzelfde, zodat er voor de rust zoekende mens nog voldoende stille plekjes overblijven.
Trappen en kuifkoekoeken staan natuurlijk hoog op het wensenlijstje. Maar het zijn vogels voor ervaren en vooral geduldige vogelaars, niet voor iemand die na enkele minuten wachten de blik al weer op de grond gericht heeft op zoek naar leuke plantjes.
Maar ik ben blij met mijn 2 hoppen op een muurtje vanuit de mobiele schuilhut. En heel erg blij met de steenuiltjes van Gertjan. Leuk om eens met een echte vogelaar op pad te gaan: het ′Gezien′-lijstje is direct een heel stuk langer, met zelfs de Grote trap in een hele verre verte.
De steenuiltjes hebben wel enigszins een ′rugtas-gehalte′, maar als ik de eerder gefotografeerde steenuil vergelijk met de steenuiltjes van Gertjan dan moet ik concluderen dat vogelfotografie kennelijk toch echt zo werkt: projectmatig, weken achtereen (in het geval van Gertjan jaren achtereen) de plek bezoeken, wat voedsel strooien, wachten en wachten, de vogels laten wennen, maar de beloning is wel iets meer dan vage stipjes aan de horizon.
En verder ... tsja.... eigenlijk bloeide er te veel, was er te veel wat eigenlijk ook vastgelegd zou moeten worden (mossen en korstmossen!) ..... 10 dagen waren te kort voor alles.


steenuiltjes

steenuiltjes

Extremadura 2017 - vogels

Natuurlijk ga je naar de Extremadura om vogels te spotten. Met enige jaloezie lees ik de reisverslagen van ervaren vogelaars. Trots melden ze na twee dagen reeds op 133 soorten te staan. Dat we aangewezen waren op de mobiele schuilhut had in ons voordeel moeten werken. Vogelaars zijn tenslotte meestal geen wandelaars.
Voor bijna elke vogel is wel een schuilhut te regelen, is best wel big business daar. Maar om 15 uur opgevouwen in een hutje te gaan zitten zonder zelfs maar een plasje te mogen plegen is dan ook niet weer mijn idee van vakantie.
Ik mis er nog ′een paar′ van de 133, mooi excuus om terug te gaan, toch?