Zwarte wouw

Zwarte_wouw (Milvus migrans)

De Zwarte wouw is in de Extramadura een zeer algemene vogel, in Nederland wordt hij in het voorjaar als doortrekker gezien. Hij verschilt van de Rode wouw door de minder gevorkte staart en zijn donkerbruine kleur. De Rode wouw is roodbruin en grijs. De Zwarte wouw verschilt van de Bruine kiekendief door de gevorkte staart en de donkere kop.

Klik op de afbeelding voor vergrote weergave met beschrijvende tekst

SPECIFICATIES - Zwarte_wouw
familieHavikachtigen (Accipitriformes)
info familieTot deze orde behoren 4 families
geslacht Havikachtigen (Accipitridae)
info geslacht Dagroofvogels, tot deze familie behoren o.a arenden, buizers, gieren, wouwen, sperwers, haviken en kiekendieven. Deze roofvogels jagen op allerlei dieren. De poten hebben 3 naar voren gerichte tenen en 1 achterwaarts gerichte teen. De klauwen zijn lang. Ook hebben ze zeer scherpe ogen.
naam Zwarte_wouw (Milvus migrans)
waar nabij meren, plassen, rivieren, natte gebieden, zeehavens en vliegvelden
wanneer zomergast
meest opvallende kenmerken minder gevorkte staart dan Rode wouw,
verenkleed snavel zwart en haakvormig, poten geel, staart donkerbruin en gevorkt
snavel, poten, staart zwart, donkerbruin, borst en buik lichtbruin-donkerbruin, keel donkergrijs, donkerbruin, stuit donkerbruin, onderzijde vleugel bruin, zwart, bovenzijde zwart, donkerbruin